
Men nå til den tyrkiske maten! Kokken på Liman Restaurant heter Orhan og servitøren Yilmaz.
Tone Solheim har skrevet om maten vi fikk å spise. Hun begynner med forrettene. Et typisk måltid på en tyrkisk fiskerestaurant begynner alltid med meze (kalde forretter). Dette kan være grønnsaksretter eller retter av sjømat servert i små skåler som settes midt på bordet. Meze er også vanlig tilbehør til den tyrkiske nasjonaldrikken Raki.
På bildet, foran fra venstre:
Börülce (utt.børulje). Kokte, grønne bønner med tomat, hvitløk og vinegar.
Haydari, yogurt med hvitløk og tørket mynte.
Antep Esme, sterk puré av hakkede tomater, chilipepper, løk og olivenolje.
I midten:
Fava,puré av moste bønner med rødløk og dill.
Bakerst:
Zeytin, sorte oliven med et dryss av rød pepper.
Kirmize Biber, grillet, rød pepperfrukt med olivenolje.
Saksuka (utt.sjaksjoka). Stekte aubergin-terninger i mild tomatsaus med løk.